Kreativno čitanje 67 „Ubij oca svoga“ – Sandrone Dacijeri

Čovek jedino može pomoći sebi onda kada se usredsredi da pomogne drugome. Tada iz drugog ugla uspeva da sagleda sopstvenu situaciju, i ako je u stanju, nešto promeni, čak i onda kada je to na šta će se koncentrisati stravičan zločin u kojem je ženi odrubljena glava, a njen šestogodišnji sin je nestao. Glavni osumnjičeni je otac deteta.  

Detektivka Kolomba Kazeli, trenutno na odsustvu, bila je uzdanica rimske policije sve dok nije bila svedok detonacije bombe od čega se još uvek oporavlja boreći se sa posttraumatskim stresnim poremećajem i željom da se vrati na posao. 

Na molbu bivšeg šefa i prijatelja pristaje da se vrati u igru i pomogne kolegi zaduženom za slučaj. 
Dante Tores se i sam bori sa demonima. Pre dvadeset pet godina je kao šestogodišnjak kidnapovan i sledećih jedanaest godina je proveo kao zarobljenik čoveka poznatog kao Otac. Zbog tog traumatičnog iskustva primećuje stvari koje drugima promiču, čita ljude i telesne signale tumačeći ih na drugačiji način. 

Da li će dve napaćene duše uspeti da se udruže u borbi protiv zločina i kako će iskoristiti sopstveni mrak da osvetlaju slučaj koji je pred njima?

Tragovi ukazuju na činjenicu da se posle duge pritajenosti Otac ponovo vratio svojim izopačenim potrebama. 

Potrebno je što pre utvrditi kako su ova dva slučaja povezana i kojim putem krenuti u poteru za zločincem.  

Kada se jednom ustale u potrazi Kolomba i Dante shvatiće da su situacija i okolnosti koje okružuju slučaj mnogo, mnogo mračnije nego što su mogli i da naslute. 

Jurnjava će se nastaviti po celoj Italiji, detektivi će se truditi da budu korak ispred tajanstvenog Oca, a razrešenje će biti potpuno neočekivano što svaki ljubitelj dobrog detektivskog romana i priželjkuje. 

Da se iznenadi, a da se ne oseti prevarenim pa makar i potpuno pogrešio u pretpostavkama. 

A u ovom slučaju sigurno hoće.