Kurs kreativnog pisanja ljubavne priče (decembar 2020)

Pusti mašti na volju ili napiši svoju priču!

Dobrodošli na kurs pisanja ljubavne priče! Počinjemo 2. decembra 😉

Kako izgleda kurs kreativnog pisanja ljubavne priče

Oduvek ste sanjali o tome da napišete svoju ljubavnu priču? Ili imate ideju o sjajnom ljubavnom zapletu? Plus, želite da saznate kako da objavite – i napišete – knjigu? Onda je ovaj kurs kreativnog pisanja ljubavne priče za vas!

Svaka ljubavna priča je posebna. I baš zato što je vaša još je posebnija 😉 Bez obzira da li se vaša priča stvarno desila ili ste je zamislili, na ovom kurus svake nedelje pišete po jednu ljubavnu priču na zadatu temu uz predavanja o kreativnom pisanju 🙂 Vaše priče se pregledaju i od strane predavača ali i od strane drugih polaznika. Kurs pisanja ljubavne priče formira vas kao pisce i detaljno objašnjava kako da maštu – ili sopstvene događaje – pretočite u knjigu – ali i da je prodate i zaradite od pisanja! Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.

Dva predavača su tu da se pisanje sagleda iz različitih uglova: o pisanju govori pisac Aleksandar Petrović sa višegodišnjim iskustvom u pisanju romana i kratkih priča, kao i Ana Gord koja će vam otkriti praktične savete za pisanje, objavljivanje i prodavanje knjige.

Želite da saznate kako da svoju maštu – ili istinite događaje – pretočite u reči? Onda je ovaj kurs pisanja ljubavne priče za vas!

Šta ćemo sve lepo raditi na kursu pisanja ljubavne priče:

Prvi čas:

Upoznavanje polaznika – najbolji deo kursa 🙂 Ana priča o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade. Aleksandar priča o osnovama kreativnog pisanja: zaplet – Frajtagova piramida, likovi, dijalog, sinopsis, razlika u pristupu pisanju priče i romana.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da napišete ljubavnu priču na zadatu temu – izmišljenu ili stvarnu. Dakle odmah vas bacamo u vatru, ali (do sada) su svi preživeli 😉

Drugi čas:

Ana priča o tome kako objaviti knigu preko izdavača ili samostalno kao i kako objaviti e-knjigu. Spominjem i alternativne vrste objavljivanja kao što su website, blog i socijalne mreže. Aleksandar priča o razradi književnih likova: šta je sve nephodno znati o liku da bi bio uverljiv,  o dijalozima: o načinu govora, prikazivanju međusobnih odnosa kroz dijalog, davanju dinamike radnji i sl. Na kraju časa: čitanje ljubavnih priča, diskusija o baš vašoj priči + zanimljivi nedeljni zadatak!

Treći čas:

Ana priča o promociji knjige (ili priča i pesama) kao i ulozi interneta u marketingu kod pisanja: kako se najbolje predstaviti na mreži i koristiti Facebook ili Instagram u svoju korist. Aleksandar priča ospecifičnosti zapleta različitih vrsta romana, obraćanju pažnje na detalje i kako da pisac uspešno pokaže ljubavnu priču – a ne prepričava. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o pročitanom + nedeljni zadatak koji pokreće maštu.

Četvrti čas:

Ana priča o zaradi od pisanja – bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu ljubavnu priču – uz detaljne primere. Aleksandar priča o važnosti čitanja kvalitetnih romana i podsvesnom skupljanju tajni zanata kao i o pisanju romana u serijama i osluškivanju čitalaca. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija uz zadatak koji vas navodi da pišete i nakon završenog prvog dela kursa.

Želite da vašu ljubavnu priču pretvorite u roman?

Nakon ove četiri nedelje, možete nastaviti kurs pisanja ljubavne priče – i čak napisati knjigu. U drugom delu forsiramo isključivo praktičan rad kroz pisanje i diskutovanje o pričama uz individualni rad 1na1.

Šta dobijate na ovom kursu?

Evo samo nekih stvari koje ćete dobiti na kursu:

  • napisaćete najmanje 4  ljubavne priče (od upoznavanja do detaljnijih pojedinosti veze),
  • najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂
  • naučićete kako da objavite knjigu, na osnovu svojih (ili izmišljenih) događaja
  • napravićemo raspored za pisanje koji se prilagođava vama
  • pomoć oko književnih konkursa i promovisanja knjige
  • vaši radovi će biti promovisani na društvenim mrežama koje prati nekoliko hiljada ljudi itd.

Više o predavačima:

Aleksandar Petrović

Autor tri romana i dobitnik prve nagrade za dramsku minijaturu Radio Beograda. Brojne priče objavljene su mu u regionalnim časopisima i na internet portalima. Član Udruženja književnika Srbije. Pohađao kurseve kreativnog pisanja kod prof. Zorana Živkovića, prof. Miomira Petrovića i Marije Ivanić. Završio kurs Start Writing Fiction na The Open University i MasterClass kurseve Margaret Atvud i Džejmsa Patersona. 

Ana Gord

DSC_0222

Već 6 godina uspešno vodi jedini blog za pisce na ovim prostorima, a objavila je nekoliko e-knjiga i štampanu u pripremi. Piše prozu, a izabrane pesme i priče objavljene su joj u književnim časopisima i na internet portalima. Pohađal kurseve kreativnog pisanja kod prof. Mihajla Pantića, prof. Miomira Petrovića i spisateljice Lane Bastašić. Završila je i online kurs Academic Writing na Duke University kao i MasterClass kurs kreativnog pisanja Margaret Atvud i Džojs Kerol Outs.

Vrlo moguće vas zanima i ovo…

Da li je ovaj kurs za početnike?

Apsolutno da. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas „naterati“ da pišete… I izvučete iz sebe ono što niste ni sanjali da imate 🙂

Da li mogu da izmenim imena likovima ukoliko pišem istinitu priču?

Naravno! Svakako, nijedan detalj vaše priče neće biti obelodanjen i Vaša privatnost je zagarantovana.

Šta tačno na ovom kursu pišemo?

Svake nedelje pišete po jednu ljubavnu priču na (obećavamo) vrlo zanimljivu temu 🙂 Na kraju kursa imate završeno minimum 4 priče, tj za polaznike mentorskog rada 12 priča – ili 12 poglavlja knjige. 

Da li će moje priče biti negde objavljene ako to želim?

Da! 🙂 🙂 🙂 Najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂

Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?

Apsolutno da. Čak i ako imate završen roman ili zbirku, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.

Šta ću sve naučiti na ovom kursu?

Na kursu ćete naučiti kako da napišete svoju ljubavnu priču, i zatim vaše (ili izmišljene) događaje pretočite u knjigu. I zaradite. O da – i to!

Da li je neko već pohađao vaš kurs?

Rezultati rada polaznika proteklih godina jesu nekoliko romana (tri već objavljena, i pet u štampi!) i par zbirki priča 🙂 Možemo biti samo ponosni 🙂 Klikom ovde pročitajte samo neke od predivnih priča koje su nasatale tokom prethodnih kurseva kreativnog pisanja 🙂

Da li je bitno koliko imam godina?

Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.

Da li je kurs pisanja ljubavne priče za mene?

Ako ovo čitate, odgovor je vrlo verovatno DA 🙂 Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da napišu izmišljenu ili stvarnu ljubavnu priču – dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite jeste da pišete. Takođe, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete postati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe, ukoliko se odlučite da pohađate kurs 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu 🙂

Da li je kurs uživo ili je snimljen?

Online kurs nije snimljen već razgovaramo uživo. Zbog opšte bezbednosti, kurs je trenutno prebačen na online verziju, ali razgovaramo u realnom vremenu 🙂

Datumi održavanja kursa:

Online (sredom):
  • sreda 2. decembar,
  • sreda 9. decembar,
  • sreda 16. decembar i
  • sreda 23. decembar u terminu od 18h-20h.

Dakle četiri srede od 2. decembra u terminu od 18h do 20h.

Lokacija:

Za online kurs: toplina vašeg doma a biće vam potrebna stabilna internet konekcija i Skype.

Savetujemo da budete pri kompjuteru 10 minuta pre početka svakog časa.

Cena:

Kurs mogu uplatiti i fizička i pravna lica. Zbog liste čekanja i rezervacije mesta, napravili smo popust za najbrže 🙂

Online kurs:

Prijava do 15. novembra 80 EUR

Prijava do 22. novembra 90 EUR

Prijava do 1. decembra 100 EUR

VAŽNO: Broj mesta je ograničen!

Napomene: Navedene cene važe za uplate u roku od 5 radnih dana od prijave. Za uplate iz inpstranstva, cena se povećava za +15%. Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 24h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke. Za mogućnost plaćanja na rate, javite se na mail. 

Prijave i dodatne informacije:

Sve informacije možete dobiti na mail: kurs.kreativnog.pisanja@gmail.com