Jesenji Kurs Kreativnog Pisanja A+, Oktobar 2019

Upis nove generacije na jesenji kurs kreativnog pisanja A+ je zvanično počeo! Započinjemo druženje u oktobru u Beogradu, a možete pohađati i online kurs 😉

Kako izgleda kurs kreativnog pisanja A+

Svake nedelje pišete po jednu priču na zadatu temu uz predavanja o kreativnom pisanju 🙂 Dalje se vaše priče pregledaju i od strane predavača ali i od strane drugih polaznika. Dakle, kurs kreativnog pisanja je pre svega zamišljen da vas oformi kao pisce (odmah) i da vam objasni kako da napišete knjigu – ali i da je prodate i zaradite od pisanja. Cilj kursa je takođe i da saznate kako teče kreativnost, da vas ohrabri da pišete i da vam omogući da uživajte u procesu stvaranja.

Dva predavača su tu da se pisanje sagleda iz različitih uglova: o pisanju govori pisac Aleksandar Petrović sa višegodišnjim iskustvom u pisanju romana i kratkih priča, kao i Ana Gord koja će vam otkriti praktične savete za pisanje, objavljivanje i prodavanje knjige.

Šta ćemo sve lepo raditi na kursu:

Prvi čas:

Upoznavanje polaznika 🙂 Najbolji deo kursa 🙂 Ana priča o (ne)važnosti talenta i inspiracije, demistifikaciji zarade od pisanja, kako pronaći vremena za pisanje i šta raditi u slučaju blokade. Aleksandar priča o osnovama kreativnog pisanja: zaplet – Frajtagova piramida, likovi, dijalog, sinopsis, razlika u pristupu pisanju priče i romana.  Na kraju časa dobijate nedeljni zadatak da napišete priču na zadatu temu. Dakle odmah vas bacamo u vatru, ali (do sada) su svi preživeli 😉

Drugi čas:

Ana priča o tome kako objaviti štampanu knigu preko izdavača i samostalno kao i kako objaviti e-knjigu. Spominjem i alternativne vrste objavljivanja kao što su web site, blog i socijalne mreže. Aleksandar priča o razradi književnih likova: šta je sve nephodno znati o liku da bi bio uverljiv,  o dijalozima: o načinu govora, prikazivanju međusobnih odnosa kroz dijalog, davanju dinamike radnji i sl. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o baš vašoj priči + zanimljivi nedeljni zadatak na sledeću temu .

Treći čas:

Ana priča o promociji knjige (ili bilo čega napisanog) kao i ulozi interneta u promovisanju pisanja: kako se najbolje predstaviti na mreži i koristiti Facebook ili Instagram u svoju korist. Aleksandar priča o specifičnosti zapleta različitih vrsta romana, obraćanju pažnje na detalje i kako da pisac uspešno pokaže priču – a ne prepričava. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija o pročitanom + nedeljni zadatak koji pokreće maštu.

Četvrti čas:

Ana priča o zaradi od pisanja – bez obzira da li imate završenu knjigu ili samo jednu priču – uz detaljne primere. Aleksandar priča o važnosti čitanja kvalitetnih romana i podsvesnom skupljanju tajni zanata kao i o pisanju romana u serijama i osluškivanju čitalaca. Na kraju časa: čitanje priča, diskusija uz zadatak koji vas navodi da pišete i nakon završenog prvog dela kursa.

Drugi deo kursa:

Nakon ova četiri časa, možete nastaviti kurs kreativnog pisanja i čak napisati knjigu. U drugom i trećem delu kursa forsiramo isključivo praktičan rad kroz pisanje i diskutovanje o pričama. Predavanja su kraća i to samo na teme koje vi izaberete.

Šta dobijate na ovom kursu?

Pored toga što ćete napisati najmanje 4 priče, najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂 Uz to, vaši radovi će biti promovisani na društvenim mrežama koje prati preko 3 hiljade ljudi.

Više o vašim budućim predavačima:

Aleksandar Petrović

Autor tri romana i dobitnik prve nagrade za dramsku minijaturu Radio Beograda 2017/2018. Brojne priče objavljene su mi u regionalnim časopisima i na internet portalima. Član Udruženja književnika Srbije. Pohađao sam kurseve kreativnog pisanja kod prof. Zorana Živkovića, prof. Miomira Petrovića i Marije Ivanić. Završio kurs Start Writing Fiction na The Open University i MasterClass kurseve Margaret Atvud i Džejmsa Patersona. 

Ana Gord

Već pet godina uspešno vodi jedini blog za pisce na ovim prostorima, a objavila je nekoliko e-knjiga, a štampana je u pripremi. Piše prozu, a izabrane pesme i priče objavljene su joj u književnim časopisima i na internet portalima. Pohađala je kurseve kreativnog pisanja kod prof. Mihajla Pantića, prof. Miomira Petrovića i spisateljice Lane Bastašić. Završila je i onlajn kurs Academic Writing na Duke University kao i MasterClass kurs kreativnog pisanja Margaret Atvud. Više o Ani na: http://www.anagord.com/author/

Vrlo je moguće da će vas zanimati i ovo…

Da li je ovaj kurs za početnike?

Apsolutno da. Čak i ako nikada ništa niste napisali, ovaj kurs će vas „naterati“ da pišete… I izvučete iz sebe ono što niste ni sanjali da imate 🙂

Šta tačno na ovom kursu pišemo?

Svake nedelje pišete po jednu priču (ili pesmu) na (obećavamo) vrlo zanimljivu temu 🙂 Na kraju kursa imate završeno minimum 4 priče, tj za polaznike tromesečnog kursa 12 priča – ili 12 poglavlja knjige. 

Da li će moje priče biti negde objavljene?

Da! 🙂 🙂 🙂 Najmanje jedna vaša priča će biti objavljena na sajtu Napiši svoju priču 🙂

Da li je ovo kurs za autore koji su već objavljivali?

Apsolutno da. Čak i ako imate završen roman ili zbirku, ovaj kurs će vas naučiti kako da objavite i prodate svoju knjigu.

Šta ću sve naučiti na ovom kursu?

Na kursu ćete naučiti kako da napišete, objavite i prodate svoje delo. I zaradite. O da – i to!

Kako je bilo na prošlom kursu?

Rezultati rada polaznika proteklih godina jesu nekoliko romana (jedan već  objavljen, a neki u štampi!) i par zbirki priča 🙂 Možemo biti samo ponosni 🙂 Klikom ovde pročitajte samo neke od predivnih priča koje su nasatale tokom kursa 🙂

Da li je bitno koliko imam godina?

Da. Kurs je namenjen polaznicima preko 18. godina starosti.

Da li je ovaj kurs za mene?

Ako ovo čitate, odgovor je vrlo verovatno DA 🙂 Ovaj kurs je namenjen svima koji žele da usavrše svoje pisanje i nauče kako da objave i prodaju svoju knjigu na našim prostorima – dakle primenjivo znanje iz višegodišnjeg iskustva. Jedina stvar koju morate da radite jeste da pišete. Takođe, s vremenom i uz primenu veština koje ćete steći na ovom kursu, možete postati pisac i imati u rukama svoj prvi bestseler. Takođe, ukoliko se odlučite da pohađate kurs 3 meseca, velika je verovatnoća da ćete napisati knjigu 🙂

Datumi održavanja kursa:

Kurs uživo (grupa ponedeljak):
  • ponedeljak 7. oktobar,
  • ponedeljak 14. oktobar,
  • ponedeljak 21. oktobar i
  • ponedeljak 28. oktobar u terminu od 18h-20h.

Dakle četiri ponedeljka od 7. oktobra u terminu od 18h do 20h.

Online kurs:
  • Sreda 9. oktobar
  • sreda 16. oktobar
  • sreda 23. oktobar i
  • sreda 30. oktobar u terminu od 18h-20h.

Dakle četiri srede od 9. oktobra u terminu od 18-20h.

Lokacija:

Grupa uživo: divni prostor Ustanove kulture Parobrod, Kapetan Mišina 6a. 

Savetujemo da dođete 10 minuta pre početka svakog časa.

Za online kurs: toplina vašeg doma a biće vam potrebna stabilna internet konekcija i Skype.

Savetujemo da budete pri kompjuteru 10 minuta pre početka svakog časa.

Cena:

Zbog rezervacije mesta, napravili smo popust za najbrže 🙂

Kurs uživo: 

Uplata do 18. avgusta 100 EUR

Uplata do 15. septembra 110 EUR

Uplata do 07. oktobra 120 EUR

Online kurs:

Uplata do 18. avgusta 80 EUR

Uplata do 15. septembra 90 EUR

Uplata do 07. oktobra 100 EUR

VAŽNO: Broj mesta je ograničen! I za online kurs takođe.

Napomena: Iznos je nepovratan osim ako učesnik ne otkaže 24h pre početka kursa. Iznos se takođe ne vraća ukoliko polaznik ne rešava nedeljne zadatke.

Šta ako želim da duži kurs? 

Možete ODMAH da se upišete kurs u trajanju od 3 meseca ili da na kraju jednomesečnog kursa nastavite da pišete i – ukoliko želite – napišete knjigu 🙂 Nastavak je do ukupno 3 meseca (12 nedelja). To je 12 poglavlja knjige ili 12 završenih priča (jedna i više nego solidna zbirka).

Cena za 3 meseca (fiksno)

Kurs uživo:

Isključivo uplata do 7. oktobra 240 EUR

Online kurs:

Isključivo uplata do 7. oktobra 220 EUR

Napomena: važi samo za uplate do 7. oktobra. Cena takođe važi i za stare polaznike.

Šta ako ste već pohađali kurs i želite da nastavite?

Gde ste vi nama <3 🙂 Sve može, znate mail a počinjemo od 7. oktobra 😉 Mentorstvo takođe!

Prijave i dodatne informacije:

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili želite da se prijavite na kurs pišite na imejl: info@aleksandar-petrovic.com 

Družimo se uskoro! 🙂