Knjige

Roman „Zamak“

Šta će se dogoditi kada se muškarac i žena nađu u zamku iz kojeg nema izlaza i shvate da su jedino tu i mogli da se sretnu? 

“Aleksandar Petrović niti jednim retkom ne nameće zaključke, već nam uz pomoć proze najvišeg reda ostavlja da sami dokučimo razloge zbog kojih dva jedinstvena junaka zaključava u svoj „Zamak“.

Koristeći se elementima, kakve druge do kafkijanske atmosfere, otuđenja i sveopšte konfuzije koji, slutimo, vladaju van područja utvrde u koju je smeštena radnja, nije teško proniknuti u uzročno-posledične veze sveta gde čuvstvene duše mogu da opstanu jedino ukoliko žive unutar zidina sopstvenog uma.”

Violeta Ivković, pisac i predavač u školi kreativnog pisanja „PričArt“

“Ovo nije knjiga za svakoga. Ovde mora da se misli. Da se razume. Da se ne razume i ponovo pročita.

Ovo je spora knjiga. Puna dijaloga. I neizgovorenog. Puna naznaka.

Ovo je susret suprotnosti. Muškog i ženskog. Putenog i asketskog. Jednog pisca i jedne glumice. Gde nečija dela i uloge govore o osobi umesto da to ona sama kaže. Jer ne umeju da govore drugačije osim da stvaraju iz sebe nešto drugo.

Kad bolje razmislim,  možda je ovo ipak knjiga za svakoga.”

Gordana Čobanović, blogerka i pisac

Ovde možete pročitati prvo poglavlje romana “Zamak”

Knjigu po ceni od 549 rsd možete naručiti slanjem imejla na
info@aleksandar-petrovic.com (obavezno upisati ime i prezime, adresu i da li želite posvetu) Plaćanje je pouzećem.

Roman “Beogradska knjiga mrtvih”

Besmrtna knjiga među beogradskim krimićima.

Šta povezuje beogradsku mumiju, policijskog inspektora i naučnicu koja je nestala pre nekoliko dana?

Da li je egipatska knjiga mrtvih prvi priručnik samopomoći?

“Aleksandar Petrović smireno, precizno i vešto odvija zavoj po zavoj priče započete pre 2500 godina na obali Nila a čije će se razrešenje dogoditi u svega nekoliko dana na ušću Save i Dunava.

“Beogradska knjiga mrtvih” sadrži sve što očekujemo od dobre knjige: zaplet kojim pisac besprekorno vlada i koji dobro zna kada povući polugu i otkriti čitaocu skriveni prolaz; protagonistu kojeg ćemo radoznalo pratiti do obale otkrića, galeriju živopisnih likova koje Petrović iskusno portretiše i podređuje glavnom toku priče, te iznenađujuće raskošan uvid u život glavnog junaka misterije, Nesmina, koji će konačno u Beogradu dobiti priliku da dosegne dugo željeni mir, u poslednji čas.

Bilo bi nepravedno “Beogradsku knjigu mrtvih” staviti na policu sa trilerima ili kriminalističkim romanima. Jer je ovo prvenstveno priča o čežnjama koje čekaju da budu ostvarene. Kroz vreme, prostor, drugo biće ili – pisanje. “

Nebojša Krivokuća, “Prešlicavanje”  

Ovde možete pročitati prvo poglavlje romana “Beogradska knjiga mrtvih”


Knjigu po ceni od 449 rsd možete naručiti slanjem imejla na
info@aleksandar-petrovic.com (obavezno upisati ime i prezime, adresu i da li želite posvetu) Plaćanje je pouzećem.

Roman “Kolaž za dvoje”

Roman Kolaž za dvoje je savremena ljubavna priča koja čitaoca vodi kroz čudesan svet beogradskih kafića. Glavni junak kroz susrete sa prijateljima, poznanicima i rodbinom pokušava da preboli nedavno okončanu ljubavnu vezu. Jedino što uspeva je da još dublje upadne u vrtlog uspomena jer ga sve: ljudi, prostor, sitne pojedinosti, podsećaju na bivšu ljubav.

Proverite sami kako će se delići kolaža naposletku složiti i zašto u svečanim prilikama ne bi trebalo nositi kravatu.

„Vodeći čitaoca iz jednog beogradskog kafića u drugi, Aleksandar Petrović gradi očaravajući mozaik u kome se postepeno ukazuje slika započete, pa prekinute ljubavi. Junak se otiskuje u pohod po ovim svetilištima prijatnosti života u potajnoj nadi da bi, pošto sakupi sve kamenčiće, prekinuta nit možda mogla da se spoji“   

 Zoran Živković, pisac

Ovde možete pročitati prvo poglavlje romana “Kolaž za dvoje”


Knjigu po ceni od 199 rsd možete naručiti slanjem imejla na
info@aleksandar-petrovic.com (obavezno upisati ime i prezime, adresu i da li želite posvetu) Plaćanje je pouzećem.

Posted on February 4, 2019 by

Categories